fbpx

HTC U Play vs. HTC U Ultra

HTC U Play vs. HTC U Ultra

29 mai 2017 Altele

Luna trecută am avut ocazia să testez în paralel două dintre cele mai noi device-uri de la HTC – U Ultra și U Play. Cum peste două zile are loc lansarea în România pentru flagship-ul celor de la HTC – U11, am zis că e ocazia perfectă vă prezint cele două două device-uri în paralel, mai ales că U11 împrumută destul de mult de la cele două device-uri.

Review video:

Design

Există diferențe de design între cele două modele, în special legate de camera foto principală și de senzori, dar aspectul fluid (lichid) al spatelui este același pentru ambele smartphone-uri. Telefoanele sunt disponibile în patru culori: alb sidefat (Ice White), albastru electric (Sapphire Blue), roz-gold (Cosmetic Pink) și negru-verzui (Brilliant Black).

IMG_3610

Pentru că spatele este extrem de lucios, el este și foarte alunecos și atrage foarte multe amprente, așa că vă recomand neapărat o husă pentru cele două device-uri.  Un alt efect al suprafeței foarte lucioase este și că telefonul alunecă și de pe suprafețele un pic înclinate, mai ales pentru că este din sticlă și este un pic curbat pe margini. Aspectul lichid oferă și reflexii de culoare pe spate, ceea ce face ambele modele extrem de atrăgătoare și interesante.

HTC U Ultra este un model mai mare, mai greu (170g) și mai gros, dar se poate ține cu ușurință cu o singură mână. Fiind modelul superior al gamei, dar nu flagship-ul din acest an al companiei HTC, HTC U Ultra dispune de caracteristicile modelului U Play și aduce și alte funcții noi.

IMG_3580

HTC U Ultra dispune de patru microfoane așezate în zone diferite, ceea ce înseamnă că poate capta un sunet 3D pozițional.

La ambele smartphone-uri lipsește mufa jack pentru căști. Port de încărcare USB-C este utilizat și pentru căștile audio.

Ecran

HTC U Play este extrem de compact, aproape că nu realizezi că are un ecran de 5.2 inci Full HD (1080p) Super LCD cu Gorilla Glass.

HTC U Ultra are un ecran principal de 5,7 inci QHD Super LCD și un ecran-dual de 2,05 inci cu rezoluția de 160×1040, ambele protejate cu Gorilla Glass 5. Deși ideea nu este una nouă (vezi gama Galaxy Edge), așezarea celui de-al doilea ecran este una specială. Ecranul este chiar lângă camera foto frontală, deasupra zonei de notificări. Așezarea nu mi se pare una bună, te obișnuiești mai greu cu zone unde trebuie să apeși să vezi toate notificările și setările rapide. Informațiile afișate sunt utile și chiar poate afișa și notificări importante, dar locația nu mi se pare aleasă bine. Din păcate, când ambele ecrane sunt off, ecranul dual pare un defect, se vede ciudat, ca și cum device-ul nu este o versiune finală.

IMG_3614

Performanță

HTC U Ultra are un procesor Qualcomm Snapdragon 82 de 2.15GHz pe 64 biți quad-core, ajutat de 4GB de memorie RAM. Memoria internă este de 64 GB sau 128 GB, iar memoria se poate extinde cu un card de memorie micro-SD de până la 2T.

HTC U Play are un procesor MediaTek Helio P10 octa-core, ajutat de 3GB sau 4GB de memorie RAM. Memoria internă este de 32 GB sau 64GB, iar memoria se poate extinde și ea cu un card de memorie micro-SD de până la 2T.

Ambele device-uri au ca sistem de operare Android 7.0 și HTC Sense cu HTC Sense Companion: pentru a-ți face sugestii plecând de la ce faci.

Este clar că HTC U Ultra este modelul mai avansat, cu un procesor mai puternic și mai multă memorie RAM.

Cameră foto

HTC U Play are o cameră frontală are 16 MP și dispune și de o funcție UltraPixel ce în condiții slabe de luminozitate selectează un singur pixel, cel mai luminos, din patru pentru a oferi o imagine de calitate. Așadar, poza finală UltraPixel va avea doar 4MP. Funcția Panorama Selfie îți oferă posibilitatea de a face poze de tip panoramă și cu camera frontală, funcția te lasă să face trei poze în modul portrait, poze pe care le unește în timp real.

IMG_3581

Caracteristici camera foto principală:

 • 16 MP
 • Senzor BSI
 • Autofocalizare cu detectare a fazei (PDAF)
 • Stabilizare Optică a Imaginii (OIS)
 • Apertură f/2.0 cu distanța focală de 28 mm
 • Bliț LED în două nuanțe
 • Înregistrare video Full HD (1080p) la 30 cps
 • Modurile camerei foto includ Auto HDR, Panoramă până la 270°, modul Pro cu control manual, timp lung de expunere și suport pentru format RAW, Hyperlapse, Zoe capture, Video Pic, detectare a figurii, fotografiere în rafală

Caracteritici camere foto HTC U Ultra:

Camera foto principală:

 • 12 MP HTC UltraPixel 2 cu pixeli de 1.55 μm
 • Senzor BSI
 • Autofocalizare laser
 • Autofocalizare cu detectare a fazei (PDAF)
 • Stabilizare Optică a Imaginii (OIS)
 • Apertură f/1.8
 • Bliț LED în două nuanțe
 • Înregistrare video cu încetinitorul în 720p la 120 cps
 • Înregistrare video 4K cu 3D Audio, Hi-Res audio
 • Include modurile Auto HDR, Panoramă, modul Pro mode cu control manual, timp lung de expunere și suport pentru format RAW, Hyperlapse, captură Zoe, Video Pic, detectare a figurii, fotografiere în rafală

Camera foto frontală:

 • 16 MP, cu mod UltraPixel
 • Senzor BSI
 • Înregistrare video Full HD 1080p
 • Include modurile Auto HDR, Auto Selfie, Voice Selfie, Live Make-Up, Selfie Panorama, Video Pic

Camerele foto de pe cele două modele sunt chiar cele de pe Google Pixel, HTC fiind firma producătoare a primelor device-uri Google Pixel. Și cred că deja știți că device-urile Google Pixel sunt lăudate pentru camera lor foto.

IMG_3599

Baterie

La HTC U Ultra bateria are o capacitate de 3000 mAh și un mod extrem de economisire a energiei, iar încărcarea de tip Fast Charge este suportată de procesorul Qualcomm – Quick Charge 3.0.

HTC U Play are o baterie de 2500 mAh, mod de economisire extremă a energiei și încărcare rapidă (5V/2A).

IMG_3578

Altele

Cei de la HTC vor să folosească mufa USB-C la adevăratul potențial, nu doar să elimine mufa jack de 3.5mm, ci să utilizeze capacitatea mufei USB-C pentru a transmite date în ambele direcții – și de la device către căști, și de la microfoanele din căști către smartphone.

HTC USonic îți analizează urechea internă cu un puls sonic, apoi se adaptează la tine. Microfoane minuscule ascultă reflexia sonoră din urechile tale, unul în urechea stângă, unul în cea dreaptă, analizând tonul reflectat, pentru a optimiza căștile special pentru tine.

IMG_3572

Căștile speciale cu mufă USB-C 3.1 de la HTC U Ultra or să vină în cutie împreună cu telefonul. La fel și căștile USB-C 2.0 de la HTC U Play, deși ambele perechi par identice și se aud la fel. Căștile sunt cele mai bune pe care le-am testat la vreun smartphone, și calitatea sunetului cele la cele două smartphone-uri este ireproșabilă.

Prețul lui HTC U Play este de 1.900lei, iar HTC U Ultra costă aproximativ 3.100lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.