fbpx

Oricine poate testa realitatea virtuală la Gateway VR Studio

Oricine poate testa realitatea virtuală la Gateway VR Studio

23 oct. 2016 VR

Acum vreo două săptămâni am fost invitată să încerc experiența VR la o sală de jocuri un pic mai ciudată – Gateway VR Studio. Calculatoarele nu au lipsit, dar tastatura și mouse-ul au fost înlocuite cu căști de realitate virtuală – HTC Vive. Experința VR este complet diferită față de cea de pe PC sau console, ajungi să te transpui complet în joc, totul pare real… chiar și o luptă cu zombie.

2016-10-07 16.59.47

Nu a fost prima dată când am testat căștile HTC Vive, dar a fost prima dată când am putut să mă joc cât am vrut eu de mult. La studio-ul Gateway vei avea la dispoziție trei perechi de HTC Vive, trei sisteme diferite la care te poți juca împreună cu amicii tăi, mai ales că sunt și jocuri de tip multiplayer. Sistemul de realitate virtuală este format din casca HTC Vive care proiectează imaginile, două controlere care te ajută să îți vezi și mâinile în joc, și mai sunt niște căsti audio pentru a intrat cu totul în atmosfera jocului. Pentru întreg spațiul sunt folosiți doi senzori plasați pe diagonală în colțurile de sus din sala de joc.

2016-10-07 16.08.06

La Gateway VR vei găsi o multitudine de jocuri diversificate: jocuri pentru copii, shootere, jocuri educative, exerciții de desen, jocuri nerecomandate minorilor din cauza violenței excesive și animații care te fac să crezi că ești pe fundul oceanului sau că ești într-o altă galaxie. Câteva exemple:  „The Brookhaven Experiment„, „Fruit Ninja”, „The Lab”, „Holopoint”, „Audiofield”, „Everest VR”, „The Night Cafe”, „Job Simulator” etc.

2016-10-07 14.53.52

Jocurile și aplicațiile VR sunt înregistrate pe profiluri de Steam, toate cele trei sisteme au cam aceleași jocuri. Vedetele studioului sunt „Raw Data” – primul joc VR care a avut încasări de 1.000.000 de dolari, „The Brookhaven Experiment” – shooter-ul horror cu zombies, „Holo Point” –  pentru cei activi cărora le place să tragă cu arcul sau „Google Tilt Brush” – locul unde tot spațiul din jurul tău poate fi desenat în 3D.

2016-10-07 15.07.17

Pentru Halloween cei de la Gateway VR vă pregătesc o săptămână de groază.  De pe 24 octombrie „Ai din start 10% reducere și ceva dulce, să nu te sperii prea tare, pentru aplicațiile horror:  „The Brookhaven Experiment„, „Emily Wants to”  și „A chair in the Room: Green Water”. Toți cei care joacă „Emily Wants to Play” intră automat în extragerea de vouchere cadou Gateway VR (1h de joacă).  Detalii aici.

Eu am jucat „The Brookhaven Experiment” și recunosc că m-am speriat destul de tare, după cum se poate vedea:

Da! M-am speriat :)) Jucam un shooter cu #zombies extrem de scary… #htcvive #vr #gatewayvrstudio

A video posted by Victoria (@vickytoriawow) on

V-am mai povestit cum căștile de la HTC sunt cele mai bune în acest moment pentru a testa realitatea virtuală. Pentru a funcționa așa cum trebuie, căștile trebuie conectate la sisteme puternice cu o placa grafică destul de bună. Exact asta vei găsi la Gateway VR, trei sisteme care nu doar că sunt puternice, dar arată și foarte bine. Sistemele au costat destul de mult. Cele cu HTC Vive sunt cam 1.100 de euro fiecare. Întreg aspectul locației fiind SF și modern. PC-urile sunt modate în perete, design-ul interior te duce cu gândul la un film SF, iar pereții sunt din expandat pentru a nu te răni dacă te lovești de ei. Deși căștile te țin aproape de sistemul PC, e bine de știut că nu te poți răni nici dacă te împiedici și cazi – și podeaua fiind din material cauciucat. Astfel, locația este perfectă pentru siguranța copiilor.

2016-10-07 14.52.33

Studioul este deschis zilnic de la 14:00 până la 22:00, locația este în incinta clubului Fabrica.

14633115_324833041217886_3993795910452263008_o

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.