fbpx

De la DSLR la Mirrorless – Panasonic Lumix G80

De la DSLR la Mirrorless – Panasonic Lumix G80

28 oct. 2016 Foto

Despre Panasonic Lumix G80 deja v-am povestit câte ceva la momentul lansării și la evenimentul de testare pentru noile modele Panasonic Lumix, eveniment la care am participat chiar înainte de lansarea internațională. Iar în urmă cu câteva zile am avut ocazia să testez vârful de gamă – Lumix G80 și să ascult poveștile fotografilor profesioniști Mitchell Kanashkevich și Jacob James, care au testat device-ul prin zone superbe din România.

P1050179

 

Accentul de la această prezentare a fost pus pe motivele pentru care ai vrea să treci de la DSLR la Mirrorless. Probabil nu vă așteptați, dar chiar sunt destul de mult motive:

– Treci neobservat. Mirrorless-ul este perfect pentru fotografie de stradă, oamenii cu greu îl observă la gât – față de un DSLR

Romania_1130453

– Intimitate. Poți face poze mult mai de aproape, subiectul nu este deranjat de aparatul mare țintit asupra lui, așa cum se întâmplă când faci poze cu un DSLR

– Declanșator silențios. Mai toate mirrorless-urile sunt mai silențioase decât un DSLR

Romania_1190626

– Prețul accesoriilor este mai mic decât la DSLR

– Device-ul este mult mai ușor decât un DSLR. Nu trebuie să te cari cu un body greu și obiective foarte grele. Lucru foarte important dacă călătorești mult.

– Îl poți ține mereu cu tine. Datorită dimensiuni și greutății reduse, mirrorless-ul poate sta permanent în geanta ta, nu trebuie să faci drumuri până acasă ca să îți iei aparatul când vrei să te plimbi prin parc după orele de muncă.

Obții instantanee mai rapid. Pentru că poți face setări mai rapide și nu ești obligat să te uiți prin vizor, poți surprinde momente unice pe care altfel le-ai pierde până încadrezi cum trebuie cu un DSLR

Romania_1300377

Iar Panasonic Lumix G80 mai are câteva avantaje în plus:

– Dispune de un ecran rabatabil ce se poate mișcă destul de mult pe axă. Asta îți permite unghiuri de fotografiere mult mai interesante, nefiind obligat să te uiți prin viewfinder.

– Sunt disponibile destul de multe obiecte, chiar unele premium realizate în parteneriat cu Leica.

– Obiectivele sunt mici și mai ușoare. Nu trebuie să te cari cu multă greutate.

IMG_1480

– Touch Focus. Funcție preluată de la smartphone-uri ce te ajută să încadrezi și să focalizezi mult mai repede.

– Stabilizare foarte bună. Nu este necesar să îți ții respirația când faci poze din mână, asta și datorită greutății reduse care ajută mult. Are stabilizare în body + stabilizare în obiectiv.

– Oferă conectivitate WiFi. Poți urca imediat pozele pe rețelele de socializare.

– Modul silențios – preferatul meu. Când faci poze nu se aude nimic, nici măcar focalizarea automată – este extrem de silențios. Cu urechea lână el și tot nu auzeam nimic.

– Este rezistent la apă și praf. Poți face liniștit poze în ploaie.

– Fotografiază și face poze 4K. În curând o să devină noul standard de filmare.

IMG_1472

Noua cameră LUMIX DMC-G80 este prevăzută cu un sistem dual de stabilizare a imaginii pe 5 axe îmbunătățit – 5-axis Dual I.S. Incorporând noua tehnologie cu senzor de rotație, O.I.S. (stabilizatorul optic de imagine, pe 2 axe) și B.I.S. (stabilizatorul de imagine din corp, pe 5 axe) pot funcționa împreună într-o armonie perfectă și cu o precizie extraordinară. Cu acest sistem mult îmbunătățit, fotografiile și imaginile video înregistrate își păstrează claritatea superbă indiferent de mișcările cauzate de tremurul mâinilor sau de deplasarea pe teren.

Poze realizate cu Lumix G80 (fără modificări aduse apoi, în afară de logo-ul meu):

P1050228

P1050225

P1050219

P1050218

P1050212

P1050209

 *poze realizate de Mitchell Kanashkevich

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.