fbpx

Review căști gaming Trust GXT 363 7.1 Bass Vibration

Review căști gaming Trust GXT 363 7.1 Bass Vibration

28 iun. 2017 Gaming

Trust nu este o firmă de periferice cunoscută pentru nivelul înalt calitativ, ei axându-se pe raportul preț/performanță și accesibilitate.  Dar cum sunt mulți clienți care sunt foarte atenți cu bugetul lor și nu vor să cumpere un produs mult peste nevoile lor, Trust încearcă să concureze și în zona de gaming cu diverse modele, printre care și căștile de gaming Trust GXT 363

Layer 0

Review video Gaming Trust GXT 363:

Specificații:

Conectare: USB

Drivere/Difuzoare: 50mm

Sensitivitate: 112dB

Impedanță: 32 Ohmi

Microfon: da

LED Lighting: Albastru (poate fi oprit)

Surround: 7.1 Virtual

Telecomanda: Da, pe fir

Funcții speciale: Vibration Feedback pe 3 nivele

IMG_4550

Design:

Designul este unul reușit, futurist, destul de normal pentru zona de gaming. Vopseaua neagra mată în combinație cu LED-urile albastre le dă un aspect agresiv. Finisajul mat le scoate un pic în evidență, mie mi-a plăcut mult și textura de la vopseaua mată, protejează mai bine împotriva zgârieturilor și nici nu rămân amprente.

Dacă mărimea căștilor este importantă, atunci trebuie să țineți cont că aceste căști sunt imense, chiar și prin comparație cu alte modele de gaming, care oricum sunt căști mai mari decât cele normale/audio. Sunt undeva pe la vechile Steelseries Siberia Elite ca mărime, iar pe capul unei fete nu stau prea fixe.

Căștile nu sunt foarte comode la început. Am înțeles că în timp ele se lasă, se „tocesc” un pic și devin mai ok. Recunosc că nu sunt o fană a căștilor cu pernițe textile, dar știu multe persoane care le preferă pe acestea în locul celor de piele, aici depinde doar de gusturi și de reacția ta la anumite materiale. Pe suportul de cap este un burete un pic mai tare decât în zona urechilor și pus cu generozitate – asta ajută un pic la confort.

IMG_4561

Cablul este braided, din material textil, pentru a preveni încurcarea. Pare foarte tare materialul, diferit de alte cabluri textile care sunt mai moi, probabil o să reziste și mai bine în timp.

Telecomanda de pe fir are butoane pentru volum (controlează volumul din Windows), Mic on/off, sound on/off, funcția de vibrație și buton pentru iluminat on/off. Butonul pentru iluminat mi se pare util, nu l-am mai văzut la alte căști de gaming. Eu mereu am fost pentru o accesare cât mai rapidă a funcțiilor unui produs, iar un buton la îndemână pentru a opri iluminarea sună foarte bine pentru mine.

Sunet/Microfon:

Microfonul s-a comportat normal, deși nu am cum să testez acuratețea lui sau calitatea cu anumite aparate, colegii de conferințe de pe TeamSpeak, Discord sau Battle.net au zis că mă aud foarte bine și clar, fără să fiu acoperit de sunetele din zonă sau de la tastatura mecanică. În plus, microfonul poate fi adjustat pe axa verticală, în caz că respiri în el.

IMG_4562

Sunetul nu este cel mai reușit din lume, dar nici prost. La volum normal se aude ok, dar când dai foarte tare parcă totul se amestecă. Nu știu cum să explic prea bine, mediile și joasele nu se diferențiază atât de bine, iar înaltele încep să te zgârie pe timpane rău de tot. Cei 112dB declarați nu reflectă realitatea, dar pentru că sunt căști de gaming… e acceptabil.

Căștile Trust GXT 363 nu sunt făcute să asculți muzică clasică la ele, nici măcar hit-urile momentului 😀 mai bine vă limitați să le folosiți doar în jocuri și pe skype/teamspeak/twitch etc.

Cu multe setări ale aplicației reușești să ajungi la un nivel acceptabil, o dată ce găsești în equalizer setările potrivite pentru tine.

Bassul este puțin cam șters, probabil pentru că cei de la Trust vor să folosești funcția de Bass Vibration, care vine să completeze, ba chiar să îl accentueze cu ajutorul unor motorașe speciale plasate în fiecare cască. Interesant e că funcționează, și se sincronizează foarte bine, chiar și în cele mai rapide melodii sau spontane zgomote din jocuri.

IMG_4551

Bass Vibration are 3 setări : Off, On și VERY ON ! Marea majoritate a timpului l-am ținut pe On. Sunt sigură că setarea maximă va fi un „Love or Hate thing” pentru toată lumea. Ori îți place foarte mult și e ok, ori te gâdilă pe creier și te enervează. Pe mine m-a gâdilat prea mult, așa că îl țineam pornit pe setarea mică. După un timp și uiți că este acolo.

Aplicația care acompaniază aceste căști este customizabilă și este singurul mod prin care poți activa și configura funcția de 7.1 virtual surround. Funcție care chiar merge, spre surprinderea mea, fiindcă la acest preț nu te aștepți la cine știe ce.

Activarea funcției de 7.1 în muzică îți poate schimba experiența destul de mult adăugând dimensiune melodiei, iar în jocuri funcționează chiar foarte bine. Dacă reușesc să mă obișnuiesc cu asta, acest sistem virtual surround 7.1 ar fi ceva extrem de util în descoperirea poziției inamicilor pe hartă în jocuri precum CS:GO. Așa că dacă vreți un mic avantaj în fața inamicilor, modelul Trust GXT 363 vă poate ajuta.

Ceea ce mi s-a părut surprinzător la softul acestor căști este cât de configurabile pot fi. Am menționat sunetul 7.1. Ei bine, nu are doar o setare de on/off, are mult mai mult de atât. Poți configura volumul pe fiecare din acele puncte virtuale și poți configura distanța și poziția față de cap. Și toate aceste setări chiar au efect, nu sunt puse degeaba acolo. Spre exemplu, poți aduce boxele din spate mult mai aproape, iar cele din lateral foarte departe, pentru a accentua sunetele care vin din spatele utilizatorului.

Util dacă ești tot timpul flancat în Overwatch de Genji, nu? 😀

IMG_4556

Per total, Trust GXT 363 sunt niște căști de gaming destul de bine construite, cu materiale decente, dar care necesită o perioadă de acomodare pentru urechi (la mine a necesitat). La capitolul sunet sunt exact ce te aștepți, nu surprind decât prin aplicația lor, sunetul 7.1 virtual cu vibrații și nivelul de customizare de care dau dovadă.

La prețul de doar 230lei sunt foarte bune. Trebuie neapărat să testați funcția Bass Vibration!

Pro:

– Raport preț/performanță bun

– 7.1 Virtual surround care nu e doar pe hârtie

– Aplicație customizabilă

– Aspectul

– Iluminare ce se poate opri din telecomandă

– Microfon decent

– Telecomanda pe fir cu destule opțiuni

Contra:

– Incomode la început

– Microfonul e foarte dur, nu poate fi mișcat prea mult în afara axei verticale

– La volum puternic sunetul se distorsionează un pic

– Nu m-am înțeles cu vibrațiile la setarea maximă

– Volumul digital din telecomandă modifică tot sunetul din Windows

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.