fbpx

Review Trust Cada + Trust Laban – noi device-uri de gaming

Review Trust Cada + Trust Laban – noi device-uri de gaming

15 iun. 2018 Gaming

În ultimele săptămâni am avut ocazia să mă joc cu set de accesorii de gaming (mouse + tastatură) lansate curând  de Trust – Trust Cada și Trust Laban.

P1022494

Trust este în proces de reactualizare a tuturor device-urilor. În trecut am fost impresionată de raportul preț/performanță al căștilor de gaming, hai să vedem dacă s-a schimbat ceva după ultimele modificări.

Device-urile testate de mine sunt: tastatura Trust GXT 188 LABAN și mouse-ul Trust GXT 890 CADA

Tastatura de gaming Trust CADA

P1022483

Trust continuă perfecționarea liniei de gaming lansând o tastatură mecanică, cu switch-uri Outemu RED și iluminare LED RGB, la un preț destul de scăzut, pentru o tastatură mecanică.

Designul lui Trust CADA este simplu, construcție metalică în partea superioară cu plastic dedesubt și o margine subțire gri pentru contrast. Keycaps-urile sunt similare cu cele folosite în tastaturile Cherry MX, deci nu va fi greu de găsit taste înlocuitoare, în caz că vrei să customizezi tastatura.

Fiind o tastatură mecanică, are toate avantajele cu care ne-am obișnuit deja, anume: este foarte rezistentă la șocuri fizice (tastele vor rezista mult mai mult decât cele de la tastaturile de plastic), are N-Key-Rollover (dacă te hotărăști să tastezi cu mai mult de 10 degete deodată), poți fi sigur că se va înregistra fiecare apăsare.

Tastele sunt Outemu RED, un fel de Cherry MX Red, cu forța de actuare 50G, punct de actuare la 2mm și travel total 4mm, plus durată de viață, conform producătorului, de 50 milioane apăsări.

Sunt puțin diferite față de tastele Cherry MX Red, în sensul că par puțin mai sticky și e mai ușor să greșești la tastatul în viteză. După două săptămâni de utilizare, pot spune că te obișnuiești cu senzația tactilă puțin diferită, dar imediat ce te întorci la o tastatură bazată pe Cherry MX/Razer simți diferența.

Software-ul care vine cu tastatura este ușor de folosit și configurabil. Avem parte de câteva efecte standard arhicunoscute, cum ar fi: Breathing, Color Shift, Raindrops, Wave etc., dar și unele interesante, pe care le-am văzut ca standard doar aici.

Soft-ul permite și modificarea fiecărei taste în parte, pentru a crea efecte custom cu orice culoare și luminozitate vrei. Ce mi s-a părut o alegere ciudată este faptul că sigla Trust și led-urile pentru Num Lock/Caps Lock/Scroll Lock sunt toate roșii. Dacă toată tastatura are led-uri configurabile RGB, parcă mi-ar fi plăcut să pot schimba și culoarea siglei, iar roșu lacela poate să sară destul de urât în ochi, în funcție de ce efect selectezi.

Același software permite salvarea a 3 profile diferite, fiecare cu polling rate-ul setabil, ceea ce este foarte mișto. De asemenea, poți reconfigura fiecare tastă și înregistra macro-uri, fie ele single key sau multiple keys. Ai buton FN, deci poți crea function Keys pe fiecare F1-F12, dacă ai chef. Mi-ar fi plăcut să aibe niște combinații default sau câteva butoane extra pentru volum/mute/next/previous, butoane care sunt găsite pe majoritatea tastaturilor, dar asta ține de preferințele personale, altora s-ar putea să li se pară ok setup-ul curent. Oricum cu puțin umblat prin soft îți poți face ce shortcut-uri preferi pe FN + F1-F12, ceea ce e foarte bine.

Trust CADA GXT 890 are memorie internă și posibilitatea de a stoca 3 profile diferite pentru setările tastaturii cât și cele de efecte luminoase chiar pe tastatură. După memorarea profilelor, vei putea conecta tastatura la orice device și vei avea parte de setările tale.

De avut în vedere că Trust CADA are firul nu foarte lung, circa 1.5 – 1.6m. Personal, folosind unitatea sub masă, a fost cam la limită pentru biroul meu, care este destul de lung/lat. De asemenea, aceasta nu vine cu Palmrest, pentru cei care consideră acest lucru important.

Recomand tastatura pentru o tastatură mecanică entry level, dotată și cu iluminat.

P1022484

Trust CADA este 339 lei la eMAG, un preț foarte bun pentru calitatea ei.

Specificații:

Tip taste: Mecanice

Greutate: 1027g

Conectivitate:USB 2.0

Dimensiune cablu totală: 160 cm

On-board memory: da

Iluminare: Full LED RGB

Anti-Ghosting: N-Key Rollover

Timp de răspuns: 5ms

Travel: 4mm

Forță actuare: 50 g

 

Mouse-ul Trust Laban 

P1022485

Trust Laban (GXT 188) este un mouse dedicat gaming-ului. Acesta are o formă de dreptaci, destul de tradițională, ergonomică.

L-am folosit cu poziția de palm grip și pot spune că pare foarte comod, te obișnuiești imediat cu forma lui, mai ales dacă ai avut în trecut numai mouși pentru dreapta. Pentru claw grip pot spune că pare ok, dar nu sunt expertăla acest modalitatea de a ține mouse-ul.

Senzorul folosit este Pixart PMW 3360, un senzor popular și foarte bun. Este folosit și pe alți mouși, cum ar fi: SteelSeries Rival 700, Corsai M65 Pro, Zowie EC1-B, variante modificate ale senzorului fiind folosite în majoritatea moușilor Logitech (3366) și Razer (3389). Prin urmare, performanțele senzorului acestui device vor fi comparabile cu cele ale concurenței, fără a avea parte de accelerare aiurea sau diverse alte probleme.

Mouse-ul are o formă ergonomică specială pentru dreptaci, nu se simte rau în mână, click-urile normale sunt destul de satisfăcătoare, dar butoanele de back și next sunt puțin ciudate, par mai cheap decât restul mouse-ului.

DPI-ul este configurabil, cu mai multe presetări care pot fi salvate inclusiv pe mouse. Senzorul poate atinge valori până la 15000 dpi, dar va fi folosit foarte rar la acestă valoare. Eu cel mai des folosesc la 2000 dpi.

Trust Laban are greutatea de 113 grame, deci este plasat cam pe la mijloc – nu este nici foarte ușor, dar nici nu este un mouse greu. Asta îl face ok pentru orice fel de jocuri și stil de a folosi mouse-ul, fără a duce la obosirea mâinii în sesiunile lungi de gaming.

Iluminatul este Full RGB – 16.8 milioane de culori. Efectele sunt limitate, totuși, și nu poți controla decât totul deodată – nu se poate separa mouse-ul pe zone. Pentru fiecare efect poți controla viteza de ciclare și culoarea/culorile care apar. Eu l-am ținut pe Wave, pentru acel efect de curcubeu.

De asemenea, Trust Laban GXT 188 are memorie internă și posibilitatea de a stoca 5 profile diferite pentru setările mouse-ului, cât și cele de efecte luminoase chiar pe mouse, astfel încât vei putea să îl folosești cu alte device-uri fără frica de a fi nevoie de timp pierdut setând din nou tot ce ține de mouse.

Firul nu este împletit, ma așteptam la suma aceasta la un fir împletit, majoritatea moușilor din acest nivel de preț au de obicei așa ceva, pentru a facilita un control mai bun.

Per total, experiența de folosire a fost una plăcută. Trust Laban este un mouse solid, care funcționează cum trebuie, dar lasă puțin de dorit la calitatea unor butoane. Senzorul este unul excelent, folosit de majoritatea moușilor de pe piață sub o formă sau alta.

Sincer, aș lua alți mouși la reducere. Mi se pare puțin cam mult prețul de peste  200lei pentru acest device. Foarte des găsești un Logitech G502, de exemplu, redus în jurul sumei de 200-250 lei. Acela are și greutatea adjustabilă, fir împletit, un feel mai bun și butoane mai rezistente.

Specificații:

Senzor

DPI 100- 15000dpi

Tehnologie Senzor: optical

Model Senzor: PMW3360

Accelerație: 50 G

Polling: 125-1000Hz

Viteză Tracking: 300 ips

Iluminare: LED RGB

Număr butoane: 8

DPI button: da

Greutate adjustabilă: nu

Suprafață recomandată: non-reflective flat

Butoane programabile: da

 

P1022489

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.