fbpx

Românii de la ENTy au câștigat locul I la Microsoft Imagine Cup

Românii de la ENTy au câștigat locul I la Microsoft Imagine Cup

1 aug. 2016 Altele

După ce în luna mai echipa ENTy a câștigat Premiul “Best Product” în cadrul principalul program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice din România – Innovation Labs 2016, iată că munca lor a fost apreciată și în Statele Unite, la Seattle, în cadrul finalei globale a Microsoft Imagine Cup.

enty-pose

Microsoft Imagine Cup este o competiție globală de tehnologie ce a fost creată de către cea mai mare companie de software din lume pentru a încuraja inovația tehnologică.

ENTy (Ear, Nose, Throat), este o echipă alcătuită din trei studenți români de la Universitatea Politehnică din București. Ei au dezvoltat un dispozitiv menit să revoluționeze felul în care se face măsurarea și diagnosticarea problemelor medicale de echilibru. Cu ajutorul unui accelerometru, a unui magnetometru și a unui giroscop, care lucrează împreună pentru a înregistra mișcările în timp real, medicii vor putea determina dacă utilizatorii au dificultăți în modul în care se mișcă din cauza unei probleme a urechii interne sau a unei probleme la șira spinării. Dispozitivul este alimentat de baterii și poate fi ușor purtat de pacient chiar și pentru perioade îndelungate. Datele stocate astfel și transmise în cloud pot fi accesate de către utilizator (medic sau pacient) prin intermediul unei interfețe tip „dashboard” ce permite vizualizări și interpretări ale informației.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În prezent, măsurătorile de diagnostic pentru o serie de afecțiuni din sfera O.R.L se fac cu ajutorul unor echipamente voluminoase și costisitoare.

Eu am urmărit evoluția echipei ENTy în cadrul programului Innovation Labs 2016, pe parcursul a mai multor luni de zile. De la început se putea observa atât implicarea echipei în realizarea acestei soluții, dar și beneficiile imense pe care le poate aduce un astfel de dispozitiv.

Cei trei tineri care fac parte din echipa sunt Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu.

La competiția Microsoft Imagine Cup au participat doar 35 de echipe din întreaga lume. Aceștia au avut ocazia să concureze cu propriile proiecte în cadrul a trei secțiuni ale concursului: Innovation, Games, World Citizenship. Fiecare câștigător din fiecare categorie a primit un premiu în valoare de 50.000 de dolari din partea Microsoft pentru a-și continua cercetările și dezvoltarea proiectelor prezentate. Echipa ENTy a câștigat în cadrul secțiunii Innovation. Această victorie i-a adus echipei ENTy nu doar premii în bani, dar și o sesiune de pregătire, cu însuși CEO-ul Satya Nadella de laMicrosoft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din juriu au făcut parte: Dr. Jennifer Tang – un câștigător anterior și fondator al Eyenaemia; Kasey Champion – computer science education specialist la Microsoft Learning și John Boyega – actorul care îl interpretează pe Finn în „Star Wars – The Force Awakens”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.