Pe lângă faptul că mă joc destul de des pe PC, sunt și o fană a jocurilor de tip boardgame. Ele au un farmec special ce un joc pe calculator, consolă sau telefon nu ar putea imita – posibilitatea de a strânge o gască de prieteni, de a socializa și de a vedea exact reacțiile lor în timpul jocului, ceea ce un joc pe calculator, consolă sau telefon nu ar putea vreodată să facă. Iar afirmația „Dacă vrei să cunoști cu adevărat pe cineva trebuie să te joci un boardgame cu el” (în engleză sună ceva mai bine) este una corectă, îți poți da seama rapid de personalitatea și firea unei persoane după un astfel de joc.
Sper că v-ați înscris la Bloggers Lan Party pentru a ne juca împreună. Dacă nu… mai aveți timp până joi să vă înscrieți aici.
Deja cred că știți ce este Bloggers Lan Party, dar dacă aveți nevoie să vă reamintiți, aici puteți citi mai multe detalii.
Am mai jucat Ticket to Ride o singură dată până acum, acum vreo 3 ani. Așa că am ales să joc cu o persoană care știe jocul pe de rost, care știe să-mi spună și ce este unic la Orange Express, pentru că sunt și elemente ce nu se regăsesc la vreo altă versiune Ticket to Ride.
Regulile sunt super simple. Trebuie să alegi rute (trasee de cale ferată) pe care să așezi vagoane în funcție de numărul de pe hartă. Nu vreau să intru în detalii, nu vreau să vă învăț acum jocul, prefer doar să vă explic pe scurt despre ce este vorba. Dacă termini un traseu, vei primi număr de puncte aferente lui (traseele mai mari au un punctaj mai mare), dacă nu-l termini… ești penalizat cu același număr de puncte. De fiecare dată când pui vagoane primești puncte în funcție de numărul lor (ai notat exact câte puncte primești pe niște cartoane speciale). Toți concurenții au același număr de vagoane, așa că mai mult contează traseele făcute. Jocul se termină când un jucător rămâne fără vagoane (asta este situația cea mai des întâlnită).
Aici puteți citi regulamentul în întregime. Nu vă speriați,e text mult dar e super simplu de jucat.
Se poate juca în 2 sau 3 persoane. Vă recomand să vă jucați în trei pentru că vă puteți încurca mai rapid pe hartă (să vă blocați între voi) și este mult mai distractiv așa.
Jocul are mici probleme de grafică – singurele probleme pe care le-am întâmpinat fiind cele legate de așezarea orașelor alese de Orange ca puncte de reper, pentru o așezare cât mai egală a vagoanelor, orașele nu sunt exact în locația lor geografică corectă – dar nu sunt mari modificări.
Special la acest joc sunt granițele, posibilitatea de a lega orașe/localități de țările vecine. Și tunelurile (cu regulile lor speciale) sunt ceva nou față de versiunea originală, dar mai există ceva asemănător la jocul Ticket to Ride popular în țările nordice.
Cel mai interesant e că te poți juca pe harta României. Nu m-a lovit pe mine patriotismul, dar mi se pare mult mai amuzant așa.
Și ca să vă dau mai multe detalii despre proiectul din spatele acestui joc, vă spun că Orange a extins acoperirea 4G și am ajuns la 6723 de localități la nivel național, aceoperind peste 1300 de localități noi ca urmare a votului utilizatorilor 4G Fun Kit.