fbpx

Concurs! Câștigă un router Tenda TX9 AX3000 Wi-Fi 6

Concurs! Câștigă un router Tenda TX9 AX3000 Wi-Fi 6

17 ian. 2023 Altele, Concursuri, Routere

Nu pot să vă ofer un premiu la concurs fără să vă povestesc mai întâi câte ceva despre premiu, nu?

Routerul Tenda TX9 AX3000 Dual Band Gigabit Wi-Fi 6 face parte din noua generație de routere de la Tenda cu viteze de până la 2976Mbps (aproape 3000Mbps – de aici și AX3000, AX înseamnă că suportă Wi-Fi 6), dar prețul este în continuare unul accesibil, aproximativ 220-230lei- deși am observat că se găsește ceva mai greu la noi, cel puțin în magazinele online.

Din aceste motive m-am gândit să vi-l ofer gratuit ca premiu la concurs, dar până să vorbim de concurs și să vă spun cum puteți participa, hai să vedem ce știe și ce poate face acest router – Tenda TX9.

Design

Designul este destul de simplu, minimalist, cu un ușor aspect de Batman (un batman alb), ce se potrivește oriunde, mai ales pe lângă un perete alb. Modelul Pro, ceva mai performant, este pe negru, dar arată fix la fel ca design.

În partea frontală ai un mic LED ca să verifici dacă routerul funcționează, dar ce îmi place la acest LED e că îl poți opri din setări ca noapte să nu te deranjeze dacă îl ții în cameră cu tine. Le laterale și pe sub el are zona de aerisire.

În spate sunt cele 4 porturi Gigabit, butonul WPS/reset și portul de încărcare. Totul simplu și la obiect.

Antenele, în număr de 4, se pot mișca în orice direcție vrei. Nu uita că antenele se îndreaptă spre zona de transmitere a datelor, preferabil spre centrul camerei – nu le lăsa în jos pentru că așa arată mai bine sau pentru că nu prea ai spațiu. Găsește-i routerului un loc în care să poți întinde antenele. Îl poți prinde ușor și pe perete sau îl poți pune pe un raft.

Instalare

Desigur, mai întâi îi găsești un loc pun și bagi routerul în priză (canlul de alimentare are proximativ 1m lungime). Apoi conectezi portul Ethernet la router (aici au un cablu destul de mic în cutie, dar îți poți oricând schimba).

Recomand ca pentru setări să folosești aplicația mobilă Tenda Wi-Fi, pe care o găsești gratuit în magazinele de aplicații mobile (Android sau Apple).

Primul pas e să te conectezi la rețeaua wireless a routerului – parola este pe router – și să te loghezi folosind datele de conectare de la providerul de net.

Apoi, în aplicația mobilă poți vedea toate opțiunile generale de care ai nevoie: poți schimba denumirea rețelei, crea rețele noi pentru vizitatori, poți seta ce device-uri să se conecteze sau să nu se conecteze automat la rețea, poți dezactiva LED-ul frontal, poți seta Firewall, poți stabili viteza maximă, programarea rețelei (când să fie activă și când nu), da reset și multe altele. Nu sunt super complicate, dar utile.

În concluzie, Tenda TX9 este un router foarte bun pentru nevoie de bază, pentru un apartament măricel sau chiar o casă dacă adaugi și extendere de la Tenda sau o rețea Mesh. Prețul de 220-230lei e și el unul foarte bun, mai ales că ai toate opțiunile de care ai avea nevoie ca un consumator/client normal.

Nu recomand acest model de router pentru firme sau locații de tipul co-working space, doar pentru acasă.

Și să nu uit să precizez că dispune de rețea de 5GHz, dar și de 2.4 GHz – pentru device-uri mai vechi.

Concurs Tenda TX9

Dar hai să vedem cum poți câștiga routerul Tenda TX9 Wi-Fi 6!

Trebuie doar să lași un comentariu la acest articol în care să-mi spui: „Ce opțiune din setările aplicației Tenda Wi-Fi îți este utilă?”. Poate să fie orice opțiune din cele enumerate mai sus.

Atât!

Câștigătorul o să fie extras prin tragere la sorți live, în data de 30 ianuarie, ora 20:00, pe pagina mea de Facebook – Pretty Tech (să îi dați follow ca să vedeți extragerea).

Atenție! Vă puteți înscrie o singură dată /IP/mail. Premiul o să fie livrat prin curier, doar către persoanele domiciliate în România și cu vârsta peste 14 ani.

Baftă!

Specificații Tenda TX9

Hardware

Standard&Protocol – IEEE802.3, IEEE802.3u,IEEE802.3ab

Interfaces – 1*10/100/1000Mbps WAN port
3*10/100/1000Mbps LAN ports

Antenna – 4*6dBi external antennas

Button – 1* WPS,1*Reset button

Power – Input:AC 100-240V~50/60Hz 0.6A
Output:DC 12V⎓1A

Dimension – 272.44×162.85×43.71mm

LED Indicator– SYS*1

Wireless

Wireless Standard – IEEE 802.11ac/a/n/ax 5GHz
IEEE 802.11b/g/n/ax 2.4GHz

Data Rate – 5GHz: Up to 2402Mbps
2.4GHz: Up to 574Mbps

Frequency – Simultaneous dual band 2.4 & 5GHz

Transmission Power – CE: <20dBm(2.4G)
<23dBm(5G)

Basic Features – SSID Broadcast: Enable/Disable
Transmission Power: high, medium, low
Beamforming
MU-MIMO
Support signal strength adjustment

Wireless Security – WPA-PSK,WPA2-PSK, WPA/WPA2-PSK
WPA3-SAE/WPA2-PSK
Wireless Security: Enable/Disable
WPS(WiFi Protected Set-up) fast encryption

Software

Internet Connection Type – PPPoE, Dynamic IP, Static IP
Operating Mode – Wireless Router Mode
Universal Repeater Mode
Security – Client Filter
Parental Control(support black list and white list)
Remote Web Management

Firewall – Forbid UDP flood attack
Forbid TCP flood attack
Forbid ICMP attack
Forbid WAN PING from internet

DDNS – Support DynDNS, No-ip

VPN – PPTP server
PPTP client
L2TP client

Special Features – WPA3
Dual-band
Wireless Signal Adjustment
Wi-Fi Timer Switch
Smart Power Saving
Panel LED Switch
Tenda App: Local and Remote Management

Others – Bandwidth Control
Guest Network
IPTV
VLAN
MAC Clone
Static Routing
System Log
Backup & Restore configurations
Firmware upgrade online
Firmware upgradeable via browser
Supports IPv6

Others

Temperature – Operating Temperature : 0℃~40℃
Storage Temperature : -40C ~70℃HumidityOperating Humidity : 10 %~90% RH non-condensingStorage Humidity : 5 %~ 90%RH non-condensing

Package Contents – Wireles Router*1
Power Adapter *1
Install Guide*1
Ethernet Cable*1

Comentarii

 1. wau super și eu mias dori un router ce bine arata super tare se când îmi doresc sa am în casa asa aparat

 2. Opțiunea de extender e foarte utila precum și opțiunea de firewall, dar cel mai important e faptul ca suporta MU-MIMO (multi user-multi input multi output)

 3. pentru mine parental control cu white & black list e foarte util si usb app pe care il folosesc pentru redare filme/poze pe tv.

 4. Imi place ca pot sa setez rapid firewall-ul cat si retelele de guest. Merita considerat

 5. Programarea rețelei când sa fie activa și când sa nu fie este cea mai buna varianta pentru mine ce mar ajuta

 6. Imi place mult ca poti seta cand sa fie activa sau nu reteaua, de fapt imi place si ideea asta ca poti controla orice dintr-o aplicatie. La routerul meu e destul de ciudat sa fac modificarilede care as avea nevoie, plus ca nu duce viteza asa de mare la net

 7. Arata super, imi place mult designul, faptul ca seamana cu Batman, mi l-as dori in apartament.

 8. Cele mai utile optiuni pentru mine personal sunt optiunile de a seta cine se comtecteaza in mod automat la retea si programarea retelei wifi.
  Succes tuturor.

 9. Îmi place că pot din aplicație să fac fel de fel de setări utile cum ar fi să stabilesc care device-URI să mi se conecteze automat și care nu. Mi-ar fi utilă pentru mobilul meu când ,,uit” Wifi pornit și mi se conectează involuntar când aveam nevoie de viteză maximă la jocurile de pe laptop. La fel și alte setări Mi-ar fi utile precum cea cu denumirea rețelei sau efectuarea de rețea pentru oaspeți.

 10. Cand toți o ard pe tehnicareala….mie îmi place faptul ca pot dezactiva Led-ul frontal. 😁

 11. Optiunea de firewall si controlul vitezei, iar in rest mi se pare un router interesant la ce ofera la pretul sau si este util pt un utilizator obisnuit.

 12. In primul rând îmi place aplicatia concepută, îmi place ca nu mai este nevoie sa te conectezi pe o adresa web.
  Îmi place faptul ca poți dezactiva ledurile care pentru mine personal noaptea sunt deranjante.
  Un alt aspect care iarasi îmi place este faptul ca poți selecta viteza și ca dispune de o rețea 5ghz cu care poți utiliza netul la o performanță mai ridicată față de rețeaua 2.4 GHz.

 13. Îmi place opțiunea de a crea rețele pentru vizitatori, in felul asta nu trebuie sa le dau parola pe care o folosesc eu.

 14. Tenda TX9 WI-FI 6 este un router foarte bun pt apartamentul nostru, ca și opțiuni mi se par foarte utile stabilirea vitezei maxime,programarea rețelei și parental control , mai ales când ai 3 copii în casă !😁
  Sa fie cu noroc zic! 😁

 15. Setarea unui VPN direct pe acest router si limitarea lui pe un vlan sau guest face ca acest router sa fie foarte versatil pentru streaming de pe platforme din alte tari fara sa iti bati capul cu aplicatii.

 16. Programarea retele îmi place că pot seta când sa fii activ și când nu vrei sa mai fii activ.

 17. Mi se pare utilă (inteligenta) funcția cu acea setare pentru a selecta anumite device-uri care să se conecteze la router

 18. Am noroc ca vecinii mei să-mi fie și prieteni, dar de multe ori îmi scade viteza la internet din această cauză 😅 așadar printre opțiunile foarte utile enumerate în articol , faptul că poți seta ce device-uri să se conecteze sau să nu se conecteze automat la rețea este perfect! No morea stealing my wi-fi 😁 sau schimbat des parola.

 19. Accelerația Wi-fi ma atrage. Asta înseamnă un router de calitate, dar are și obținea de programare a rețelei! Este wow! Momentan am router într-o cameră și nu prind net în cealaltă 🙈

 20. Opțiunea care m-ar ajuta este că acest router fsce parte din noua generație de routere de la Tenda cu viteze de până la 2976Mbps. 💓

 21. Led control pentru ca îmi oferă confortul de a imi controla benzile LED printr-un smartphone prin intermediul unei aplicații și imi oferă și funcționalitate multizonală.

 22. Opțiunea de programare a rețelei mi se pare utilă dar și viteza lui m-ar ajuta destul de mult.

 23. Programarea rețelei, și facilitatea setări firewall – foarte, foarte de ajutor. Pe router-ul actual, fără aplicație, am reușit destul de greu să foloseac astfel de funcții =))

 24. Cea mai utilă opțiune din setările aplicației Tenda Wi-Fi îmi este cea de WiFi Schedule.

 25. L-as folosi ca si range extender pentru un semnal puternic in toata casa, de aceea aceasta este optiunea mea favorita

 26. combinatia de OFDMA si MU-MIMO, tehnologia 802.11ax, care permite sporirea numarului de dispozitive conectate si a eficientei canalului de comunicare, fata de Wi-Fi 5

 27. Ce opțiune din setările aplicației Tenda Wi-Fi îți este utilă?

  Optiunea Virtual Server.

 28. Am un abonament gigabit, performantele amețitoare ale lui Tx9, m-ar ajuta sa am o viteza wireless pe care o pot atinge la alte routere doar în conexiunea pe cablu.

 29. Opțiunile din setările aplicației Tenda Wi-Fi care îmi sunt utile sunt: crearea rețelelor noi pentru vizitatori și faptul că poți seta Firewall.

 30. Optiunea de a programa reteaua cand sa fie activa sau nu mi se pare foarte utila.

 31. Imi place si imi este utila optiunea prin care pot controla ce device-uri se pot conecta sau nu la retea in mod automat

 32. Foarte fain router-ul! Cu aplicatie mobila… in sfarsit user friendly si usor de accesat setarile. Imi place ca se poate programa reteaua cand sa fie vizibila.

 33. Opțiunea de programare a rețelei și stabilirea vitezei! Interesante posibilitățile și raportul calitate/preț! Mulțumim!

 34. Îmi place foarte mult ca pot avea acces la crearea de rețele noi pentru vizitatori, si pot seta ce device-uri să se conecteze sau să nu se conecteze automat la rețea.

 35. Opțiunea extender și viteza sunt foarte importante pentru mine….locuiesc la curte și m ar ajuta foarte mult.

 36. Wifi schedule /ar fi o setare utila in plus .pentru a programa orele active ale retelei wifi….gen noaptea sa stea inchis fiind nefolosit….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.