fbpx

Cum se montează și setează sistemul wireless mesh Tenda nova MW5?

Cum se montează și setează sistemul wireless mesh Tenda nova MW5?

30 mai 2022 SmartHome

Am mai testat sisteme mesh de la Tenda, chiar modelul MW3 – Tenda nova MW5 fiind upgrade-ul lui cu viteze Gigabit, deși alte diferențe mari nu prea sunt.

Ce face un sistem mesh? Extinde rețeaua wireless pe care deja o aveți setată, ca să aveți semnal peste tot.

O să discutăm un pic și despre specificații, dar aș vrea ca azi să vă arăt cum se montează un sistem mesh și cum se setează acest model de la Tenda.

Unboxing Sistem wireless mesh Tenda nova MW5

Mai întâi să vedem ce avem în cutie.

Acest model acoperă o suprafață de 200m2 și costă aproximativ 220lei acum (redus de la 370lei), dacă aveți o suprafață mai mare de acoperit, puteți alege pachetul cu 3 device-uri – ce acoperă aproape 300m2 și costă în jur de 550lei – neredus.

Avem cele 2 device-uri. Device-ul acesta principal, mai mare, se conectează direct la router și în priză, iar cel de-al doilea device se bagă în priză aproape oriunde în casă. Spun aproape pentru că sunt niște reguli de respectat atunci când selectați locul lor de așezare.

Sistemul merge foarte bine și cu alte modele de la Tenda, așa cum este și MW3. Dar viteza maximă o să fie mereu viteza celui mai slab dintre ele.

Mai avem și cablul de Internet de 1,8m, cablul de încărcare de vreo 2m și instrucțiunile de utilizare destul de clare. Nu ai nevoie de nimic în plus.

Și acum să trecem la treabă:

  1. Primul pas – Instalează aplicația mobilă pentru a face diferite setări și a gestiona parole. Poți sări acest pas, dar eu îți recomand să instalezi aplicația.

2. Adaugă cablul de încărcare, și bagă-l în priză. În față o să se aprindă un LED verde.

3. Pune cablul de Internet în device-ul principal la portul WLAN de lângă butonul de reset și celălalt capăt într-un port al routerului. Device-ul mai mare ar trebui să stea lângă router.

Mai poți conecta un cablul de internet în al doilea port și în PC pentru o conexiune directă. Ambele porturi sunt Gigabit.

4. Notează sau fă o poză la datele de pe spate, acolo ai parola incipientă.

5. Alege o priză din casă unde să bagi al doilea device, denumit Nod. Aici sunt câteva reguli. Nu așeza al doilea device prea departe, la mai mult de 10m de exemplu, și nici prea aproape că atunci nu prea mai are rost – aș spune să-l pui la vreo 5 m. Ca să ai acoperire cât mai bună, dar și semnal bun. Dacă nu ești mulțumit de semnal, mută al doilea device mai aproape sau mai departe de cel principal.

Oricând poți cumpăra alte nod-uri sau pachetul cu 3 device-uri, dacă ai o suprafață mai mare de acoperit.

Dacă LED-ul de pe device-uri este galben, înseamnă că trebuie să pui device-urile mai aproape unul de altul.

Poți așeza al doilea device chiar și lângă PC-ul tău și adaugă un cablu Internet de la el la PC pentru o conexiune directă (dacă nu ai router-ul lângă PC). La bloc mai mereu routerul e la intrarea în casă.

Amplificatorul, nodul, sporește puterea semnalului în ambele benzi, de 2.4 GHz și de 5 GHz, asigurând sistemului MW5 o performanță superioară.

Teoretic, asta e tot. Cele două device-ul sunt conectate automat. LED-urile trebuie să fie verzi.

6. Testează conexiunea folosind un telefon. Găsește rețeaua wireless NOVA și conectează-te folosind parola pozată anterior, de pe spatele device-urilor.

Acum ești conectat la noua rețea care acoperă o suprafață mult mai mare decât ar putea routerul, asta pentru că tu prin acest mesh extinzi ce face suprafața de acoperire a routerului.

Poți folosi și o aplicație precum SpeedTest pentru a vedea viteza înainte de a montat acest sistem și după sau pentru a vedea ce viteză ai în fiecare cameră din casă.

7. Folosește aplicația Tenda pentru a schimba numele sau parola de conectare la noul wireless, dar dacă schimbi ceva, trebuie să reconectezi device-urile deja conectate folosind noul nume sau parolă.

În aplicație ai și mai multe opțiuni, setări extra, să faci rețele Guest, control parental, să vezi cine e conectat, viteze de download și upload etc.

Asta e tot! E super simplu, nu?

Dacă ai nevoie, poți adăuga oricând noi noduri pentru a mări acoperirea.

Eu folosesc la casa mea acest sistem mesh pentru că altfel nu aș avea semnal wireless peste tot.

CARACTERISTICI GENERALE

Tip produsSistem Mesh
Standard Wi-Fi802.3 802.3u
Porturi LAN1 x RJ-45
Porturi WAN1 x RJ-45
Rata de transfer Ethernet (Mbps)10/100/1000
SecuritateWPA2-PSK
Antena2 x antena interna
Frecventa (GHz)2.4 – 5
Rata de transfer WI-FI (Mbps)867 + 300
Port USBNu
3G/4GNu
Alimentare100 – 240 V / 50 – 60Hz
Dimensiuni (mm)91 x 91 x 93
AlteleParental Control Guest Network

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.