Retrospectiva Gadget Week 2016

Retrospectiva Gadget Week 2016

31 dec. 2016 Gadget Week

Retrospectiva live a anului 2016:

Ianuarie

Netflix a fost lansat în România și în alte 130 de țări. Inițial filmele nu erau traduse în limba română, dar din luna septembrie majoritatea filmelor și serialelor au primit subtitrări. Tot din luna septembrie Netflix a intrat și în oferta operatorului Vodafone, iar clienții abonați ai operatorului primesc 3 luni gratuite și ulterior posibilitatea de plată a abonamentului la facturare.

Februarie

Două super device-uri, LG G5 și Samsung Galaxy S7, au fost prezentate la Mobile World Congress. LG G5 nu a fost foarte bine primit, iar cei de la LG nu mai doresc să realizeze în viitor un alt model modular. Samsung Galaxy S7 în continuare se vinde foarte bine în România, la Orange puteți achiziționa telefonul la prețul de 49 euro împreună cu abonamentul Orange Me 30, doar dacă vă portați dintr-o altă rețea.

fb

 

Martie

A fost lansat iPhone SE – cea mai buna variantă de iPhone, ținând cont de raportul preț-calitate. Telefonul împrumută din specificațiile lui iPhone 6S, însă prețul este mult mai mic. Dacă la exterior nu vedem mari diferențe, la interior a fost total regândit. Cea mai importantă îmbunătățire adusă pe acest model o reprezintă procesorul identic cu cel de pe iPhone 6S, care este de două ori mai puternic decât cel de pe iPhone 5S. Ce îi lipsește noului iPhone SE este funcția 3D Touch prin care ecranul detectează presiunea cu care apeși pe ecran pentru a activa alte funcții.

Aprilie

Lansarea Huawei P9 – primul telefon Huawei care a fost realizat în cooperare cu cei de la Leica.

Huawei P9 dispune de cameră foto duală – o cameră foto cu senzor color de 12MP și o cameră foto monocrom tot de 12MP, dar nu de orice fel de camere foto, ci de două camere foto principale create în parteneriat cu Leica, camere care dispun și de senzor Sony.

Procesorul HiSilicon Kirin 955 are performanțe asemănătoare cu Galaxy S7, deși la gaming pare un pic mai slab. Cei 3GB de memorie RAM sunt suficienți pentru o mișcare fluidă și rapidă la o utilizare intensă a telefonului, nu am avut probleme de latență, blocări ale telefonul sau force stop.

Memoria internă este de 32GB și poate fi extinsă cu ajutorul unui card de memorie micro-SD de până la 128GB, suficient pentru zeci de mii de poze.

Mai

Ochelarii Oculus Rift au fost lansați la sfârșitul lunii aprilie.

newblog1.2

Prețul acestora este de 600$ și vin la pachet cu două accesorii: un gamepad compatibil cu Xbox one și un dispozitiv Oculus Remote. Fanii sunt un pic dezamagiți deoarece Oculust Rift nu oferă o experiență VR la fel de complexă precum cea a sistemului HTC Vive. Sistemul Oculus se bazeaza în mare pe gaming, ignorând alte aplicații video ce se bazează pe VR, precum Netflix sau clipurile filmate la 360 de grade. Ochelarii se pot conecta la orice PC care dispunde de două porturi USB 3.0 și un port HDMI, softul necesar putând fi descărcat de pe site-ul Oculus.

Iunie

Google a prezentat la conferința anuală Google I/O dispozitivul Google Home. Dispozitivul arată ca o boxă și are inteegrat un sistem de operare asemănător cu Siri.
Google Home se conectează la internet și are un microfon cu ajutorul căruia preia comenzile. Îți pune muzică, îți setează alarma, te ajută să îți faci liste de cumpărături și să modifici nivelul de luminozitate și de căldură din casă. Alternativa este dispozitivul Echo al celor de la Amazon.

Screen_Shot_2016-05-18_at_1.19.55_PM.0

Iulie

La sfârșitul lunii iunie a fost lansat OnePlus 3.

Pentru OnePlus 3 s-a renunțat la sistemul de invitații, îl poți cumpăra direct de pe site-ul OnePlus – costă 400 de euro cu livrare gratuită în România

Asta înseamnă că pentru 1800 de lei primești un telefon care are:

  • Snapdragon 820 cu 6 GB memorie RAM
  • stocare 64 GB
  • ecran AMOLED 5,5 inchi Full HD, Gorilla Glass 4
  • cameră foto 16 megapixeli, senzor Sony
  • baterie de 3000 mAh cu încărcare rapidă
  • carcasă din aluminiu
  • dual-SIM, compatibil cu DigiMobil 4G, senzor amprentă

August

Lansarea Galaxy Note 7 a avut loc simultan în trei țări, evenimentul principal transmis live pe internet fiind cel din New York.

Cei de la Samsung au pus și de data asta accent pe realitatea virtuală, evenimentul nu doar că a fost disponibil și în 360 de grade cu ajutorul ochelarilor Gear VR, dar a fost prezentat și un Gear VR.

Atracția principală a acestui nou device este Iris Scanner-ul ce recunoaște și astfel permite accesul în aplicațiile telefonului. Această metodă de deblocare a telefonului fiind una din cele mai sigure din lume, nu că FingerPrint Scanner nu părea destul de sigur.

Septembrie

Apple a lansat noile device-uri ce vor crea din nou cozi interminabile la magazine – iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Evenimentul nu a oferit prea multe suprize, majoritatea detaliile au tot apărut în online în ultimele luni.

Screenshot-2016-09-08-at-03.54.01-1200x463

Un mare plus al acestor noi device-uri este rezistența la apă și la praf (IP67), prima dată când un iPhone este rezistent la apă, probabil cei de la Apple au văzut ce succes au telefoanele Android care sunt certificate cu IP67 sau IP68.

O altă schimbare importantă, dar care era de mult preconizată, este dispariția jack-ul audio de 3,5 mm. Dar vor fi disponibile în cutie căşti EarPods care se conectează la portul Lightning şi un adaptor din jack de 3,5 mm în Lightning.

Octombrie

Note 7 a fost retras complet de pe piață. Câteva persoane care au achiziționat la precomandă noul device de la Samsung – Galaxy Note7, s-au trezit cu el distrus din cauza unei explozii destul de puternice a bateriei. Toate cazurile au fost identice, device-ul a luat foc când era la încărcat și apoi a explodat. Astfel de explozii au mai avut loc și cu alte telefoane ale altor companii, dar mereu au fost cazuri izolate datorate, în principal, utilizării neadecvate. Dar la Samsung Galaxy Note7 se pare că este o problemă de fabricație, oricui îi poate exploda telefonul când este la încărcat timp îndelungat.

Noiembrie

Lansare Google Pixel. Noile device-uri promovate de Google ar trebui să ofere cea mai bună experiență de utilizare de pe un smartphone Android, fiind device-urile ce înlocuiesc gama Nexus. Noile smatphone-uri sunt produse de HTC și sunt primele de pe piaţă care includ serviciul Google Assistant, sunt pregătite pentru VR şi le oferă utilizatorilor capacitate de stocare nelimitată pentru imagini în serviciul Google Photos.

google-pixel-xl-2

Smartphone-urile Google Pixel dispun de camere cu senzor de 12,3 MP, despre care Google spune că sunt cele mai avansate puse vreodată pe telefoanele concepute de companie.

Google Pixel are un ecran AMOLED cu diagonala de 5 inchi, cu rezoluţie Full HD (1.080p). Modelul mai mare, Google Pixel XL, are ecran de 5,5 inchi cu rezoluţie Quad HD (1.440p). Ambele modele dispun de chipset Snapdragon 821, 4 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32GB sau 128 GB şi baterii de 2.770 mAh, respectiv 3.450 mAh. Smartphone-urile Google includ tehnologie de încărcare rapidă a acumulatorului și rulează Android Nougat 7.1.

Decembrie

Allview a lansat Siebo Smart Home –  un sistem smart home care include un număr impresionant de senzori, o oglindă inteligentă și o cameră cu rol de unitate centrală denumită Siebo SmartCam. Senzorii pot fi controlați de pe smartphone sau tabletă prin intermediul aplicației Android dezvoltate de Allview. Aplicația aferentă pentru sistemul de operare iOS va fi disponibilă în curând.

Siebo-Smart-Home-by-Allview-960x691

Am fost zilele trecute la lansare și am rămas impresionată de număr mare de device-uri ce îți pot transforma casa în una inteligentă. Device-uri precum: oglinzi inteligente (una chiar rezistentă la umezeală – pefectă pentru baie), SmartCam, cântar inteligent ce se conectează la SmartMirror, senzor apă, tester piele, priză inteligentă, alarmă, bec inteligent, sistem inteligent de tras draperiile, variator de lumină, senzor gaz, termostat, dispozitive care controlează lumina artificială și naturală, umiditatea etc.

Prețul de pornire pentru un sistem Siebo Smart Home este de 799 de lei și poate ajunge până la 6.000 de lei, în funcție de complexitate și de numărul de senzori. Pentru început, dispozitivele  Siebo Smart Home by Allview vor putea fi achizitionate pe site-ul allview.ro, iar începând de anul viitor prin retailerii Altex, MediaGalaxy și eMAG.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.