fbpx

Am testat iPhone X la lansarea organizată de Vodafone România

Am testat iPhone X la lansarea organizată de Vodafone România

3 nov. 2017 Lansari, Smartphone-uri

iPhone X a stârnit un interes uriaș la nivel mondial, dar și în România. Pre-comenzile au luat prin surprindere compania americană, care nu are stocuri suficiente pentru a le onora. Situația este valabilă în toată lumea, inclusiv în ceea ce privește noul iPhone X disponibil și la Vodafone România.

Hands-on iPhone X:

Cu un design ușor modificat, gesturi noi și cu display superb, dar și cu un preț pe măsură, iPhone X este cel mai apreciat model de iPhone.

20171103_083119

Eu m-am jucat cu el chiar la lansarea matinală organizată de Vodafone România. Mai jos puteți vedea și live-ul făcut exact când iPhone X a fost prezentat publicului din România:

Ce este așa special la iPhone X?

iPhone X este o schimbare majoră la capitolul formă și design pentru Apple. Prezintă un display care acoperă aproape complet fața telefonului, în afară de zona de senzori și cameră din partea de sus – centru. Butonul de Home a fost scos pentru a fi înlocuit cu acțiunea de Swipe Up, oriunde, chiar și din ecranul blocat al telefonului. Pentru schimbarea între aplicații se folosește tot acțiunea de Swipe Up cu pauză pe ecran.

20171103_082420

Carcasa telefonului este din oțel inoxidabil, nu aluminiu. Din astfel de modificări se justifică și prețul mare al modelului – peste 5.300 lei.

Majoritatea hardware-ului intern al lei iPhone X coincide cu cel de la iPhone 8. Dar are un display de 5.8″ Super Amoled (Numit Super Retina) de rezoluție 2435 x 1125 și 458 ppi. Acesta suporta HDR atât standardul HDR 10 cât și Dolby Vision. Și da! Ecranul se vede incredibil!

FaceID, metodă nouă de recunoaștere facială cu ajutorul a True Depth Camera System și Neural Engine. Acesta crează un model matematic pentru figura utilizatorului și îl compară cu cel stocat pe telefon. Nu va funcționa dacă ai ochii închiși sau nu te uiți la telefon. FaceID va fi folosit și pentru Apple Pay. Revin cu un video în care arăt cum funcționează FaceID.

20171103_083104

Pentru iPhone X, camera frontală este cea de la iPhone 8 peste care au adăugat toți senzorii care fac parte din True Depth Camera. Pozele ies destul de bine, dar modurile portret m-au dezamăgit. Camera duală de pe spate este  de 12 MP, f/1.8 & f/2.4, phase detection autofocus, și are stabilizare optică pentru ambele camere, 2x zoom optic, quad-LED (dual tone) flash.

20171103_082509

Ciudat este că iPhone X suportă Fast Charge, dar va trebui cumpărat adaptorul separat. La magazinul Vodafone am găsit și câteva huse drăguțe pentru el.

Altele:

– Rezistent la apă IP67

– Lipsă slot card pentru memorie externă

– IOS 11 Preinstalat

– Disponibil în 2 culori: Space Grey și Silver – recomand modelul Silver, pe Space Grey rămân multe amprente.

Aici puteți vedea toate specificațiile telefonului.

Concluzii după ce m-am jucat un pic cu iPhone X la magazinul Vodafone:

În timpul prezentării internaționale de luna trecută, am observat că video-ul de pe Youtube care a fost redat pe iPhone X intra și în acele 2 margini superioare ale ecranului, iar o bună parte din el nu se vedea, deoarece era sub zona de sus cu senzori și camera. Eram sigură că acea zonă o să mă deranjeze teribil, dar m-am înșelat, nici măcar nu o sesizezi. Iar ecranul se vede atât de bine că nici nu observi altceva. Unghiul de vizualizare este incredibil de mare, poți vedea ce e pe ecran și dacă stai în plan orizontal cu telefonul.

Dar mă așteptam ca iPhone X să fie mult mai subțire… și să nu atragă atât de multe amprente (modelul Space Grey).

20171103_083140

Camera foto principală este foarte bună, iar cea frontală nu se lasă mai prejos. Camera frontală o să ofere selfie-uri reușite în modul automat sau dacă modificați condițiile de lumină, oferind chiar și un efect de blur (similar cu cel de pe Note8). Păcat că modurile portret nu funcționează așa cum mă așteptam, parcă mai rău strică pozele.

20171103_081406

Este un pic mai dificil să umbli cu iPhone X până te înveți cu noile gesturi. Eu am o scuză că nu reușeam să umblu prin el – nu sunt utilizator de iPhone, dar am văzut că și mulți dintre cei care dețineau un iPhone tot nu se descurcau. Dar sigur asta e o problemă doar până te obișnuiești.

iPhone X dispune de cip A11 Bionic cu motor neural pentru învățare artificială, dar pentru a vedea cum îmbunătățește acest procesor telefonul trebuie să mă joc câteva săptămâni cu el. După o oră de utilizare, acum pot spune doar că se mișcă foarte repede, fără să se blocheze vreo milisecundă.

iPhone X este în oferta Vodafone România

Ca în fiecare an, Vodafone Romania a păstrat tradiția și a lansat noul iPhone X la unul dintre magazinele sale. Anul acesta, Apple a schimbat ora de lansare la nivel mondial, astfel încât evenimentul a avut loc dimineața.

20171103_082748

Cu abonamentul Super RED 45 iPhone, utilizatorii pot achizitiona noul iPhone X la 649 de euro.

În plus, iPhone X este un smartphone compatibil cu rețeaua Supernet 4.5G. Recent, Vodafone Romania a lansat Supernet 4.5G, rețeaua care oferă utilizatorilor o nouă generație de viteze de download (cea mai rapidă rețea din România – potrivit testelor de viteza Ookla efectuate in trimestrul trei din 2017), optimizare superioară pentru streaming video, securitate îmbunătățită integrată în rețea și lățime de banda mai mare.

20171103_082759

Comentarii

  1. Mie personal chiar îmi place noul IPhone X lansat de Apple, îmi place aspectul lui, forma, modelul.. Chiar arată bine. Cu abonat chiar are un preț foarte accesibil fără nu știu ce sa spun..

  2. Mie imi place cum arata, ca e din sticla dar pacat ca amprentele se vad foarte tare pe culoarea neagra, pe auriu am auzit ca nu asa tare! În concluzie e un telefon cu specificatii de top, cu un software foarte bine optimizat si rapid, dar nu toti si-l va permite datorita acestui pret mare, poate la un abonament!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.