Iată ce e cel mai mișto la Huawei Mate20 Pro. Unboxing.

Iată ce e cel mai mișto la Huawei Mate20 Pro. Unboxing.

31 oct. 2018 Smartphone-uri

Săptămâna trecută am primit de la Orange România, prin programul Orange Smartphone Tester, cel mai nou și cel mai bun smartphone de la Huawei – Mate20 Pro.

Aici puteți citi ce mi-a plăcut la el și ce nu mi-a plăcut. Iar aici sunt detalii despre camera foto și multe poze realizate cu Mate20 Pro.

Considerat unul din cele mai bune smartphone-uri ale anului, dacă nu chiar cel mai bun, Huawei Mate20 Pro vine cu câteva inovații care te vor impresiona. Le voi detalia în continuare.

Dar mai întâi, câteva detalii generale și unboxing-ul live filmat în urmă cu câteva zile:

Mate20 Pro costă aproximativ 1000 de euro la liber sau 400 de euro cu abonamentul Orange Me 45, o sumă destul de mare, dar merită toți banii.

Cele mai interesante noutăți cu care vine Huawei Mate20 Pro sunt:

  • Procesor subtire și puternic – Kirin 980

Procesorul lui Huawei Mate 20 Pro este modelul Kirin 980, produs de HiSilicon și are 8 Nuclee ( 2×2.6 GHz Cortex-A76 & 2×1.92 GHz Cortex-A76 & 4×1.8 GHz Cortex-A55). Acesta este construit pe arhitectura de 7nm. 7nm se referă la dimensiunea unui tranzistor din interiorul procesorului. Cu cât sunt mai mici, cu atât se pot „îndesa” mai multe pe chip. Procesoarele care au la baza „arhitectura 7nm” sunt mai scumpe, deoarece se schimbă radical procesul de producție, decât cele pe 10 sau 14nm, dar au ca avantaje un consum mai redus de curent și o suprafață mai mică a chipului. De asemenea, având un consum redus de curent, căldura disipată va fi mai mică.

  • Senzor de amprentă încorporat în ecran

Senzorul de amprentă a fost mutat pe ecran, în partea inferioară a acestuia, la aproximativ 3-4 cm de bază. Recunoașterea amprentelor funcționează foarte rapid, iar locația este, deși puțin ciudată la început, destul de ușor de adoptat pentru oricine. Atenție! Există o zonă fixă unde poți pune degetul ca amprenta să fie recunoscută, nu funcționează oriunde pe ecran.

  • Difuzorul audio este încorporat în mufa USB-C.

Dacă te uiți în partea inferioară a telefonului nu vezi decât locația pentru tăvița cartelei SIM și portul USB Type C. „Aerisirile” tipice amplasamentului difuzorului lipsesc, deoarece acesta este integrat în portul USB-C.

  • Nano-Memory

Huawei a dezvoltat memoria externă proprie, numită Nano Memory, eliminând locașul unde poți introduce un card de memorie microSD. Astfel pentru a extinde memoria device-ului va trebui să cumperi acest modul dedicat de memorie, creat de Huawei. Acest lucru are dezavantajul masiv că nu vei mai putea folosi carduri pe care le ai deja, sau introduce cardul NM în orice alt device.

  • Poate încărca wireless alte telefoane/device-uri

Mate20 Pro, cu a lui baterie de 4200mAh, nu numai că se încarcă wireless, dar poate încărca la rândul lui alte device-uri wireless. Acestea trebuie plasate pe spatele telefonului, cu funcția de Reverse Wireless Charging activă, și le va încărca. Evident, toate aceste device-uri trebuie să fie compatibile cu standardul de încărcare QI.

  • Cameră foto triplă îmbunătățită, poziționată diferit. Huawei a renunțat la camera monocrom în favoarea uneia Ultra-Wide

Setup-ul vechi de camere a fost modificat astfel: o cameră de 40 Megapixeli cu lentilă Wide-angle și f/1.8 aperture plus o cameră de 20 Megapixeli lentila ultra wide-angle cu apertură f/2.2 și o cameră de 8 Megapixeli 3X lentilă telephoto zoom cu Stabilizare optică (OIS) și apertură f/2.2. Asezarea nouă este făcută să fie similară cu asezarea LED-urilor din farurile de la anumite modele de mașini Porsche.

  • Software-ul camerei îmbunătățit și mai mult cu AI.

Huawei P20 Pro avea un Night mode excelent, cât timp reușeai să stai locului mai multe secunde. Mate20 Pro vine cu mici îmbunătățiri la acest mod, pe care vi le voi arăta în zilele ce urmează.

De asemenea, adăugăm la capitolul îmbunătățiri și sistemul avansat de recunoaștere a scenelor cu ajutorul AI. Acum, Mate 20 Pro va recunoaște mai multe scene în aceiași poză. (De exemplu va vedea Blue Sky și Dog, nu va trebui să fii forțat de împrejurări să alegi între Blue Sky și Dog pentru a-ți fotografia prietenul cel mai bun)

Pentru filmare avem un nou mod de aplicare filtre live pe video pentru anumite culori. De exemplu, poți filma un video alb-negru + Roșu. Tot video-ul va fi alb-negru, înafară de orice lucru care este roșu.

  • Baterie de 4200 mAh

Seria Mate a avut întotdeauna baterii mari, iar Mate 20 Pro a dus acest lucru peste „Pragul” de 4000 mAh.

  • Spatele care nu colectează la fel de multe amprente

Întotdeauna mi-au plăcut telefoanele cu spatele lucios și culorile reușite ale carcaselor, mai ales varianta Twilight de la Huawei. Dar acestea sunt de obicei colecționare mari de amprente, mai rău ca la poliție, așa că m-am bucurat să observ că Huawei a modificat spatele astfel încât să rămână destul de lucios dar să colecteze mai puține amprente.

Acestea sunt caracteristicile care mi-au plăcut cel mai mult la Huawei Mate20 Pro. Ale tale care sunt?

 

Comentarii

  1. „1000 euro, o suma destul de mare, dar merita toti banii”…
    Nici un telefon peste 1000 lei nu-si merita banii, fie el iPhone, Samsung, Huawei sau orice. Cu 1000 lei iti poti cumpara un telefon decent din toate punctele de vedere. De ce sa dai 1000 euro pe ceva de fite care face totul putin mai bine decat altceva? Dar fiecare face ce vrea cu banii lui.

    1. Cu 1000lei telefon decent? Depinde ce intelegi prin decent. iar Huawei Mate20 Pro clar nu e decent, e super tare!

  2. Bai ducetiva dracu cu iphone al vostru cu tot alea sunt praf ca voi ca habar nu aveti ce telefoane bune si la cum arata xs asta de urat

  3. Un s8 plus e inca prea bun . . . . 3 camere si baterii chinezesti de 4200 mah care se duc mai repede ca cele cu celule samsung sau sony de 3500 . . .
    Prea scump pentru o chinezarie . . . . Sunt alte firme chinezesti ce ofera mai multe sau aceleasi performante dar la un pret mult mai redus .. ..
    Si mai te gandesti ca daca ai spart ecranul asta cu amprenta incorporata . . . . Mai bine cumperi alt telefon decat sa il repari

  4. Pozele la huawei nu au culori reale vs samsung sau iphone unde culorile sunt mult mai aproape de adevăr si in foto asta conteaza . In principiu conteaza in foto si marimea pixelului nu numarul lor .Pui 40 pe un senzor pitic ? Hăm !
    Nu se stie nimic de anduranta / fiabilitatea telefonului asa ca nu va grabiti sa il treceți in frunte

  5. Snobism made in Bucuresti! Altceva e cand scoti Ishit-ul pe masa la club! Nu conteaza ca e o caruta de bani si nu ofera nimic in plus fata de concurenta(iar mai nou cam multe in minus!).

  6. Eu am acest Huawei și nevasta mea are xs max-ul…
    Inafara de sistemul de operare care și eu fiind utilizator de iPhone pana acum ceva timp și de difuzor ca e ceva mai tare… E net superior Huawei-ul…
    Si la difuzor nu deranjează nimic având în vedere ca e incorporat cu USB-ul.
    Oricând as da acești bani pe Huawei și nici nu m-aș mai gândi la iPhone.
    Până și nevastă-mea e „invidioasa” pe Huawei și îmi tot bate apropouri sa facem schimb, deci…utilizati amândouă telefoane o perioada și după se pot face comparații ??
    Va pup și o seara bună .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.