fbpx

Review XPG Mouse Gaming INFAREX M10 + INFAREX R10 MousePad

Review XPG Mouse Gaming INFAREX M10 + INFAREX R10 MousePad

19 iul. 2018 Gaming

ADATA este o firmă relativ nouă în domeniul perifericelor de gaming. Am testat în trecut căști in-ear de gaming (căști in-ear pe care le folosesc și acum), dar și căști over-ear de gaming, ambele de la divizia de gaming XPG de la ADATA.

Astăzi vă prezint un pachet cu mouse + mousepad: INFAREX M10 + INFAREX R10. Ambele au iluminare cu LED-uri RGB și promit performanțe pentru un preț decent (aproximativ 300 lei).

Mouse-ul INFAREX M10 este un mouse pentru dreptaci, cu butoane cu switch-uri mecanice garantate pentru 10 milioane de click-uri.

Ca design, XPG INFAREX M10 adoptă un stil simplu, puțin futurist. Nu avem parte de nimic complex, dar, în același timp, arată un pic ca din viitor. Diversele zone transparente prin care să treacă iluminatul RGB sunt bine plasate și lasă o impresie de lungă durată.

Pe lângă plasticul transparent folosit pentru a lăsa iluminatul LED să treacă, mouseul are ca materiale și cauciuc mat și un plastic tot mat. Mi-au transpirat puțin mâinile în timpul sesiunilor lungi de gaming, dar nu am avut probleme de grip.
XPG INFAREX M10 funcționează bine cu Palm grip.

Senzorul este unul optic, de maxim 3200 DPI. Are 4 setări adjustabile (800, 1600, 2400 și 3200) cu ajutorul butoanelor DPI+ și DPI- din spatele rotiței de scroll. Scroll-ul este destul de soft, iar mișcarea este una normală. Nu am găsit nicăieri modelul senzorului ca să pot verifica anumite detalii, cum ar fi accelerarea și precizia. Știu doar că are 125Hz ultrapolling, ceea ce este cam puțin – marea majoritate a perifericelor de gaming oferă ultrapolling de 1000Hz.

Mouse-ul pare să se comporte ok, deși a avut anumite scăpări pe suprafață dură. Sunt momente când merge invers, probabil din cauza texturii mousepad-ului.

XPG INFAREX M10 are o greutate de 145 grame, deci poate fi considerat un mouse greu, și poate duce la oboseală în sesiunile lungi de gaming, pentru cei care folosesc mișcări foarte largi și DPI redus. De menționat este faptul că nu există software pentru reconfigurarea mouse-ului, iar cele 4 setări de DPI nu pot fi schimbate. Chiar dacă mouse-ul are senzor de 3200 DPI, nu poți juca la 400 (cum știu că multi încă o fac în jocurile de tip Shooter).

Mousepad-ul XPG INFAREX R10 are o suprafață dură, destul de abrazivă, puțin ciudată la pipăit, dar cu care te obișnuiești în timp. Dimensiunile lui sunt: 350 x 250 mm, deci poate fi considerat un mousepad mediu – nu tocmai ok pentru cei care joacă cu DPI redus.

În partea central-superioară a lui INFAREX R10 avem un bump destul de mare, în care probabil sunt circuitele necesare sistemului de iluminat RGB de pe „coaja” acestuia. La fel ca la INFAREX M10, nu avem parte de software dedicat, modurile de iluminat se schimbă prin intermediul unui buton de tip touch. Acestea pot fi: OFF,  șapte moduri statice și două de tip Rainbow.

Acea zonă unde sunt circuitele este plasată în centru, iar marginile ei sunt foarte ascuțite, fiind foarte ușor să prinzi firul mouse-ului în colțuri, dacă nu ai un sistem de tip bungee care să îți țină firul ridicat peste pad.

 

Atât XPG INFAREX M10 cât și R10 au cabluri de tip braided, pentru a putea fi mai maleabile și rezistente în timp.

 

Caracteristici pachet:

XPG INFAREX M10 Gaming Mouse

Switch 10 million clicks
DPI 800/1600/2400/3200
Dimensiuni 120 x 68 x 35mm / 4.7 x 2.6 x 1.3in
Greutate 145g
Accelerare 8G
Ultrapolling 125Hz
Efecte luminoase Full RGB color


XPG INFAREX R10 Gaming Mousepad

Interfață PVC Hard Surface
Dimensiuni 350 x 250 x 3.6mm / 13.7 x 9.8 x 0.1in
Greutate 800±5g
Moduri iluminare 7 Single solid color lighting & 2 Rainbow Breathing
Lungime Cablu 1.7M

Setup-ul prezentat de XPG este unul decent, care se descurcă chiar bine în sesiunile de gaming. Are câteva minusuri, cum ar fi greutatea (pentru unii) și dimensiunile reduse ale pad-ului (dacă joci cu sensitivitate mică), cât și bump-ul prea colțuros în partea superioară a pad-ului (problemă inexistentă dacă firul mouse-ului este poziționat la înălțime).

Pentru cei cărora le sclipesc ochii când aud de LED-uri RGB, pachetul este potrivit. Dacă dorești strict performanță, poate XPG va lansa doar mouse-ul, cu ceva îmbunătățiri, separat de pad.

Pachetul costă 285lei la PCGarage

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares