fbpx

Gadget Week: 25 septembrie – 2 octombrie 2016

Gadget Week: 25 septembrie – 2 octombrie 2016

2 oct. 2016 Gadget Week

Cele mai interesante știri IT&Mobile ale săptămânii:

1. Samsung a lansat modelul Galaxy A8

Samsung Galaxy A8 (2016) a fost anunţat în Coreea de Sud la preţul de 580 dolari, dar încă nu este disponibil şi în pieţele internaţionale. Samsung Galaxy A8 (2016) vine echipat cu un chipset performant (Exynos 7420) octa-core tactat la 2.1 GHz, 3GB memorie RAM și ecran AMOLED de 5.7”.

Cameră foto principală este de 16 MP, iar cameră frontală de 8 MP. Acumulator este destul de mare –  3300 mAh.

Cu design asemănător modelului de anul trecut, noul Galaxy A8 se prezintă într-o carcasă de tip unibody confecţionată integral din metal.

Încă nu se știe când o să apară și în România.

samsung-galaxy-a8-2016-3

Sursă

2. Kaspersky Lab a lansat o nouă versiune a soluției de securitate Kaspersky Internet Security – multi-device, versiune care le oferă utilizatorilor mai multe modalități de a-și securiza navigarea pe Internet și care le păstrează în siguranță datele personale.

Versiunea din 2017 a produselor Kaspersky Lab pentru Windows are integrate câteva noi funcții:

– cu ajutorul funcției Secure Connection, utilizatorii își pot proteja datele împotriva interceptării atunci când folosesc o conexiune la Internet nesigură.

– Software Updater poate să identifice automat aplicațiile care au nevoie de update-uri și, dacă utilizatorul își dă acordul, instalează pe computer cele mai recente versiuni de pe site-urile furnizorilor.

– Software Cleaner scanează toate aplicațiile instalate pe computer și le marchează pe cele care prezintă un potențial risc.

IMG_1021

 

Sursă

3. Vodafone a lansat aplicatia 4GTV+.

Prin intermediul aplicației operatorul oferă conținut video clienților companiei. Vodafone a anunțat un parterneriat cu HBO GO anul trecut, iar acum a anunțat un parteneriat cu cei de la Netflix. Aplicația este disponibilă pe iOS și Android.

În aplicație sunt filme, seriale, canale TV de la parteneri precum HBO, Netflix, Zonga, altele. Serviciul se poate accesa cu datele de contact MyVodafone.

Serviciul este disponibil pe smartphone-uri și tablete pentru toți clienții Vodafone România descărcând aplicația 4GTV+ din App Store și Google Play, dar conținutul integral de pe platforma 4GTV+ va putea văzut doar de către cei cu abonamente RED 19 sau mai mari. Astfel, conținutul Netflix va putea fi accesat prin 4GTV+, iar primele trei luni sunt gratuite pentru cei care optează pentru cei cu abonamente RED 19 sau mai mari. După primele trei luni, prețul abonamentului la Netflix va fi cel standard, dar abonații vor putea plăti direct pe factura Vodafone.

2

Sursă

4. Au apărut două incidente cu iPhone 7 explodând în pachet și iPhone 6 arzând în buzunarul unui client. Se pare că de când a apărut problema la Note7, mulți utilizatori au început să povestească probleme lor cu cele mai noi device-uri mobile.

Telefonul elevului de colegiu din New Jersey a luat foc în buzunarul băiatului, chiar în timpul orelor, iar colegii săi au fost evacuați.

 

Sursă

5. Allview a lansat gama P9 Energy în cadrul unui eveniment organizat împreună cuMediaTek.

Din gama P9 Energy fac parte trei smartphone-uri caracterizate prin autonomie ridicată, măsuri sporite de securizare a datelor și specificații foarte bune: P9 Energy, P9 Energy Lite și P9 Energy mini.

P9 Energy este un smartphone unibody care încorporează în numai 8.2 mm grosime un acumulator de 5.000mAh, ce asigură autonomia terminalului pentru 3 zile de utilizare normală sau chiar 4 zile de întrebuințare ușoară. O baterie încărcată complet oferă până la 555 de ore în stand-by și până la 1.621 de minute de convorbire. În plus, datorită tehnologiei MediaTek Pump Express+, durata de încărcare a acumulatorului  este redusă cu până la 60%, în comparație cu soluțiile clasice de încărcare.

P9 Energy dispune de 4GB RAM, memorie Flash de 64GB și rulează Android 6.0, Marshmallow.

IMG_0956

Sursă

 6. Conversații secrete de la Facebook.

Opțiunea este disponibilă doar pe mobile (Android și iOS), e posibil să nu ai încă opțiunea activă, în curând o să fie disponibilă pentru toată lumea.

Ca să activezi Secret Conversation trebuie doar să deschizi fereastra persoanei cu care vrei să vorbești, merge la detalii în partea dreapta sus (iconița cu i) și alegi Secret Conversation, imediat o să se deschidă o nouă fereastră unde poți tasta.

O conversație secretă în Messenger este encriptată end-to-end, adică doar tu și destinatarul mesajului puteți vedea conversația, nici măcar cei de la Facebook nu pot vedea sau salva conversația. Din păcate, nu totul este așa secret cum pare, utilizatorul cu care vorbești poate oricând să facă screenshot-uri la discuție fără ca tu să îți dai seama, apoi poate distribui acele screenshot-uri oricui vrea.

Poți seta un timer ca mesajele tale să dispară după ce au fost citite. O opțiune bună dacă cineva îți verifică apoi telefonul. Atenție! Nici tu nu vei mai putea recupera acea discuție după ce a fost ștearsă. Poți seta ca mesajul trimis să se șteargă după 5, 10, 30 de secunde sau după 1 minut, 5 minute, 30 de minute, o oră, 6 ore, 12 ore, o zi.

Sursă

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.