fbpx

Review HyperX Alloy FPS – tastatură mecanică de gaming

Review HyperX Alloy FPS – tastatură mecanică de gaming

13 mart. 2017 Gaming

A trecut aproape o lună de zile în care am utilizat zilnic tastatura mecanică HyperX Alloy FPS, atât în timpul jocurilor, cât și la scrisul articolelor de pe blog, și am reușit să-i descopăr toate punctele forte, dar și pe cele slabe.

IMG_3006

V-am povestit într-un articol separat de ce ar trebui să vă cumpărați o tastatură mecanică – principalul motiv fiind legat de viteza mult mai mare de tastare (înregistrare a tastei apăsate). Dacă considerați că e momentul să faceți pasul către o tastatură mecanică, HyperX Alloy FPS poate să fie alegerea potrivită pentru voi.

Review HyperX Alloy FPS:

Sper că ați văzut deja și unboxing-ul la această tastatură de la HyperX. În cutie veți primi și o husă de transport, tastatura compactă HyperX Alloy FPS putând fiind luată cu ușurință la LanParty-uri. Tastatura este destul de grea, cadrul din aliaj de oțel fiind un mare plus pentru durabilitate și rezistență în timp, dar și pentru stabilitate. Ce mi-a plăcut foarte mult la această tastatură mecanică este portul USB cu încărcare fast-charge pentru smartphone/tabletă sau alte device-uri.

Cablul detașabil este îmbrăcat în fir textil și pare foarte rezistent. Se conectează printr-un port mini-USB la tastatură și USB la PC. Are și un extra port USB, probabil tot de încărcare.

IMG_3013

Veți primi și taste de rezervă de culoare roșie pentru WASD și 1 2 3 4. Tastele WASD au o textură metalică cu striații și ies mai în relief decât celelalte taste. Normal că veți primi și o ustensilă pentru schimbarea rapidă a tastelor, este extrem de ușor de folosit, iar apoi doar așezi tasta și o apeși ușor rotund pentru a se fixa.

Ce mi-a plăcut:

Mi-a plăcut cablu detașabil ce este util când tot muți sau schimbi tastatura, iar firul textil se lasă să stai fără grija că-l poți rupe sau dezlipi. Așa poți și să cureți tastatura mai ușor, să așezi cablul mai ușor printre alte fire și să o deconectezi rapid când ai nevoie de spațiu pe birou.

Modurile de iluminare se modifică foarte simplu, doar apeși tasta FN și săgeată stânga-dreapta. Poți alege din șase moduri diferite, preferatul meu fiind cel care luminează în roșu tasta pe care ai apăsat-o pentru o secundă. E un efect tare drăguț când tastezi mult.

IMG_3005

Portul fast-charge de încărcare a telefonului este cea mai bună adiție la această tastatură. Chiar l-am folosit și am reușit să-mi încarc telefonul rapid la PC având mereu telefonul chiar în fața mea.

Tastele de rezervă par metalice și au striații pentru a recunoaște imediat unde sunt tastele WASD sau 1234. Nu pot spune că m-au ajutat prea mult, dar cu siguranță arată foarte bine pe tastatură.

Și dimensiunile reduse sunt utile când vrei mai mult spațiu pe birou, iar structura din aliaj de oțel oferă și o greutate destul de mare tastaturii, ceea ce îi aduce și stabilitate.

IMG_3010

Ce nu mi-a plăcut:

Cel mai mult am plâns după un palm-rest. Mâinile îți pot obosi după 40-50 minute de tastat fără oprire. E adevărat că tastatura se vrea una compactă și un palm-rest strica tot conceptul, dar cum eu tastez foarte mult la articole… mă ajuta mult un palm-rest.

Tastatura este mult mai zgomotoasă decât mă așteptam. Cred că se aude când tastez chiar și din camera de lângă mine. Este deranjant și în timpul jocurilor dacă faci streaming sau dacă stai cu prietenii pe TeamSpeak, Skype etc., microfonul o să înregistreze tastatura mai tare decât vorbești tu.

Tastatura HyperX Alloy FPS prezintă switch-uri Cherry MX Blue Mechanical pentru un sunet și un feedback puternic, urmând să fie disponibile în curând și switch-urile Cherry MX Brown și Red. Switch-urile Cherry Blue sunt cele mai zgomotoase și poate ceva mai greu de apăsat decât celelalte.

IMG_3015

Tastaturile mecanice pot fi împărțite în 4 categorii în funcție de cele 4 tipuri de switch-uri folosite, în funcție de forța necesară pentru a apasă un buton :

  • Cherry MX Black (apăsare medie și fără zgomot) – este o tastatură în special pentru gaming, folosită mai ales de gamerii ce preferă o apăsare la maxim a butoanelor și unde nu este nevoie de un răspuns (feedback-ul prin zgomot). Mișcarea este lineară. Forța de acționare este de 60g;

18pq9mbkkpoykgif

  • Cherry MX Red (apăsare scurtă fără zgomot) – este o tastatură  utilizată folosită de jucătorii care vor o apăsare scurtă a butoanelor. Forța de acționare este de 45g;

18pq9nb30vjedgif

  • Cherry MX Blue (apăsare scurtă şi zgomotoasă) – oferă o apăsare lină a tastelor și oferă un răspuns pentru înregistrarea unei comenzi, fiind destul de zgomotoasă. Seamănă foarte mult la sunet cu utilizarea unei mașini de scris, poate să fie deranjantă când tastezi mult. Forța de acționare este între 50g și 60g;

18pqd0vdjiylhgif

  • Cherry MX Brown (apăsare scurtă şi silenţioasă) – utilizată de gameri dar și de persoanele care scriu foarte mult la calculator. Switch-ul Brown este o combinație între switch-urile Black și Blue. Forța de acționare este de 45g.

18pq9oscxj100gif

 

HyperX Alloy FPS este disponibilă doar cu iluminare pe roșu, dar curând o să apară și o versiune RGB.

Tastatura HyperX Alloy FPS costă doar 500 lei!  – Acum la reducere pe eMAG, doar 350lei!

Caracteristici:

Tip Gaming
Interfata tastatura USB
Tastatura iluminata Da
Tehnologie Cu fir
Dimensiuni (D x H x W mm) 129.38 x 35.59 x 441.65
Greutate (Kg) 1.049
Altele Iluminare tastatură – rosu 100%. Anti-ghosting. Cablu detașabil

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.