fbpx

Gadget Week: 22-29 ianuarie 2017

Gadget Week: 22-29 ianuarie 2017

29 ian. 2017 Gadget Week

Ediția Gadget Week live:

1. Samsung Electronics a anunțat motivele pentru care device-urile Galaxy Note7 au explodat

Două probleme distincte legate de baterie au fost de vină. Prima a fost un defect de proiectare în colțul din dreapta sus al bateriei, defect care a cauzat electrozii să se îndoaie și să provoace un scurt-circuit; a doua problemă a apărut atunci când Samsung a folosit baterii de la un alt furnizor, care a avut un defect de sudură, care, de asemenea, le-a provocat la scurt circuit- scânteie.

Infographic-Galaxy-Note7-What-we-discovered

Ancheta a fost realizată de 700 de persone care au testat 200.000 de telefoane și 30.000 de baterii suplimentare. Rezultatele au fost validate de constatări similare realizate de trei firme externe.

Detalii

2. Huawei Mate 9 este disponibil în România

Românii vor putea cumpăra Huawei Mate 9 în varianta de culoare Space Gray, la un preț recomandat de 2.999 RON, din oferta magazinului online emag.ro, urmând ca produsul să fie disponibil și la alți retaileri din open market.

Detalii

3. eMAG lansează platforma “Deschide România” pentru producătorii locali

Avantajele pentru producătorii români:

– piața de milioane de clienți pe care producătorii locali o vor putea accesa odată cu listarea în eMAG Marketplace

– comisioane mai mici, în medie, cu 50% față de cele standard din eMAG Marketplace (între 2,5% și 10% în funcție de categoria din care face parte produsul), iar ONG-urile înscrise în proiect vor beneficia de comision 0%.

– promovare gratuită. Produsele din program vor fi semnalizate, pe site și în aplicația mobilă eMAG, cu logoul „Deschide România”.

– asistență din partea eMAG. 30 de angajați eMAG implicați în noul proiect le vor oferi producătorilor suport pentru respectarea cerințelor legale în ceea ce privește producția, documentarea și comercializarea online a produselor.

– suport pentru transport. Vânzătorii nu au nevoie de contract cu o firmă de curierat, eMAG se ocupă de acest aspect – ei cheamă curierul. În plus, eMAG se ocupă și de partea logistică (ex: cutii de transportat).

Detalii

4. Am făcut cunoștință cu noile smartphone-uri HTC – HTC U Ultra și HTC U Play

IMG_2569

În urmă cu două zile am fost invitată la un eveniment HTC un pic mai altfel, la o primă întâlnire cu cele mai noi smartphone-uri lansate de HTC în urmă cu două săptămâni la CES în Las Vegas – HTC U Play și HTC U Ultra. Zic că a fost doar o primă întâlnire pentru că device-urile încă nu au fost lansate oficial în România, ci doar au fost prezentate presei și bloggerilor în cadrul unor prezentări restrânse.

Am reușit să văd cele două modele pe toate culorile disponibile, dar majoritatea produselor prezente erau Demo-Unit, nu aveau software-ul final instalat, lipsea interfața HTC Sense și chiar și anumite funcții. Dar unele din cele mai interesante caracteristici am reușit să le testez, iar design-ul m-a impresionat.

Detalii

5. Allview lansează un telefon cu buton SOS

Allview a lansat feature phone-ul M9 Connect, care se distinge prin butonul SOS ce direcționează utilizatorul spre 5 numere de telefon de urgență.

M9 Connect

Butonul SOS poate fi configurat cu până la 5 numere de telefon ce pot fi apelate în cazul în care utilizatorul are nevoie de ajutorul celor dragi. În cazul în care primul număr apelat nu răspunde, apelul este transferat automat către al doilea număr.

Detalii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.